Verschil is er maar toch zijn we allemaal hetzelfde: mens.

Nooit eerder heb ik een business club borrel meegemaakt waar zoveel cultuur en een avond vol jeugdherinngeringen  was voor mij. Op 15 december werd de eerste Business Club Borrel gelanceerd van het Tropenmuseum waar ik voor uitgenodigd was door Anne Floor. Het was een bijzondere en exclusieve avond waar ik enorm van genoten heb.

Graag neem ik jullie mee in deze onvergetelijke avond.

Het Tropenmuseum  is bijzonder omdat de objecten je kunnen  ontroeren, je laten huilen, glimlachen of liefhebben, voor mij is het meer dan een museum. Dit prachtige museum is vernieuwd en je baadt je in het licht als je de centrale hal binnenloopt, of je naar het Café gaat of de shop van het museum.

Introductie Business Club

Stijn Schoonderwoerddirecteur van het museum, legt uit waarom het belangrijk is om lid te worden van deze Business Club. Zo maak je het mogelijk dat het museum duizenden objecten vanuit de hele wereld kunnen blijven koesteren en restaureren Naast de introductie van de Business Club werden we rondgeleid door de tentoonstelling ZIEZO MAROKKO.

ZIEZO MAROKKO

Deze tentoonstelling is bedoeld voor kinderen maar na de rondleiding ben ik ervan overtuigd dat ook volwassenen hierheen zouden moeten gaan.  Mohammad , theater directeur, heeft passievol verteld hoe deze tentoonstelling tot stand is gekomen.

Alle zintuigen worden geprikkeld, je wordt ontvangen met  dadels en melk en wordt meegenomen in de reis naar Marokko, in de ogen van kinderen. Zo wordt je geleid langs nissen met verhalen, kamers waar je kunt zien, proeven en doen.

Herinnering uit mijn jeugd

Tijdens de rondleiding werd ik ontroerd en geïnspireerd, je ziet muren met  prachtige motieven, maar ook een boom der herinneringen.

Er hingen diverse voorwerpen in de boom zoals klompen en briefjes, maar ook een cassettebandje. In de jaren dat  gastarbeiders naar Nederland kwamen, werd er met cassettebandjes gecommuniceerd omdat er nog geen telefoons waren of sommige mensen niet konden lezen of schrijven.

Deze herinnering kwam bij mij wel heel dichtbij want mijn moeder communiceerde ook door middel van cassettebandjes met mijn vader toen hij in Nederland was en zij nog in het dorp in Turkije. Later hoorde ik op een van de bandjes mijn eigen stem op de achtergrond , brabbelend, toen nog een klein meisje van twee, terwijl mijn moeder virtueel kusjes stuurde naar mijn vader………

Ik realiseerde mij dat deze herinneringen zeer levendig werden in het Tropenmuseum en mijn eigen zoon dit ook zou moeten zien. En niet alleen hij maar alle mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur, omdat cultuur mensen verbindt. Dat is nodig in deze tijd met extreme gebeurtenissen zoals in Parijs.

Lekkers

Na de rondleiding werden we getrakteerd op een heerlijk Marokkaans buffet en de sfeervolle ruimte zorgde ervoor dat we onder  hele aangename omstandigheden met elkaar konden kennismaken.  Als vriend van het Tropenmuseum kan ik een lidmaatschap van harte aanbevelen. Cultuur spreekt namelijk alle talen.

 

Lid worden van de Business Club

Door lid te worden van de Business Club profiteer je niet alleen van de kortingen en exclusieve uitnodigingen maar maak je het mogelijk dat het Museum duizenden objecten vanuit de hele wereld kunnen blijven koesteren en restaureren, klik hier voor meer info.

Wil je  de volgende keer een business club borrel bijwonen, maar ben je nog geen lid, mail dan naar info@tubino.nl

Wat vond je van dit artikel? je reactie is waardevol.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s