Vrouwendag is niet meer nodig

Vrouwendag is niet meer nodig als alle vrouwen in alle landen mogen dragen wat ze willen, zeggen wat ze willen en leven hoe ze willen.

In Nederland heeft de vrouw wettelijk gezien een gelijkwaardige positie maar in de praktijk gaat het niet altijd gelijk op, mannen regeren nog altijd de media en de politiek. Ik geloof niet in glazen plafonds maar in ontdekken en gebruiken van je eigen kracht als vrouw. Vaak denken we klein over onszelf en willen we voldoen aan alle idealen. Heb jij wel eens een man horen zeggen: “ik heb lelijke benen”?

Helaas kunnen niet alle vrouwen in alle landen hun eigen kracht gebruiken. Ik was laatst bij de premiere van het boek van Chantal Heutink, Op Hoge Hakken In Afrika. Dit is een verhaal van jonge vrouwen in Afrika die op bepaalde dagen niet naar school kunnen omdat ze vrouw zijn. Dit is een prachtig boek en gaat over eigen kracht, moed en liefde. Ik heb het gekocht en raad het iedereen aan, ook mannen.

Vandaag wordt het boek op een verrassende wijze gelanceerd door Chantal samen met vrouwennetwerken en de Womens March Amsterdam voor  wereldwijde vrouwenkracht en de potentie van de vrouw. Hier vind je meer info op facebook:

De jurk van Chantal is van Tubino, zij heeft gekozen voor maatwerk maar de waarden van Tubino passen ook heel goed bij haar. Tubino is een ode aan de vrouw, vier je vrouwelijke vormen en hou van je zelf.

foto van Op Hoge Hakken in Afrika.

chanal  heutink.jpg

foto van Op Hoge Hakken in Afrika.

Stijlvolle groet

Selma Duinkerken,
oprichter Tubino

Wat vond je van dit artikel? je reactie is waardevol.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s